Een industrieel interieur

Door:houss.nl
Een industrieel interieur
De industriële interieurstijl is ontstaan in het begin van de 20e eeuw. Fabrieken kwamen leeg te staan en steden werden groter. De leegstaande fabrieken zijn omgebouwd tot woningen en geven een ruwe en stoere sfeer. De industriële stijl staat bekend om zijn blote en kale structuren. 

Hoe creëer je een industriële sfeer

De basis van een industriële woning zijn je wanden en vloeren. Wat vaak kenmerkend is voor een industrieel interieur zijn de ruwe muren waarbij de oude bakstenen nog goed te zien zijn. Vaak zijn dit rode bakstenen die overigens ook wel weer een warme sfeer brengen. 
In een industrieel interieur zien we vaak een beton vloer of een gietvloer met een beton look. Een houten vloer kan ook een mooie sfeer geven. Het geeft een oude look en brengt vaak net een beetje meer warmte met zich mee dan een beton vloer. 
Ook het plafond wordt vaak open gehouden zonder enige afwerking. Hierdoor zijn bijvoorbeeld ventilatiebuizen en metalen liggers duidelijk gezien. Dit brengt ook weer een industriële sfeer met zich mee. Sommige mensen verven hun plaffond in dit geval dan zwart zodat het net wat minder opvallend is, dit zorgt ook voor meer diepte in je woning.

Indeling  

In  een industriele woning staat ruimte centraal. Om je woning de perfecte uitstraling te geven is het gebruik van zo min mogelijk muren essentieel. Wanneer je toch graag een opdeling in je huis wilt geven wij de tip om gebruik te maken van houten kamerschermen en kasten waardoor je nog steeds een beetje het ruimtelijke gevoel hebt. 
In een industrieel interieur zijn donkere meubelen vaak een must have. Zorg er bij het inrichten voor dat je niet teveel decoratie hebt. Dat betekend dus niet teveel kaarsjes planten en vaasjes. Industriële lampen mogen natuurlijk niet missen! De oude fabriekslampen zijn in vele verschillende soorten en maaten verkrijgbaar.

Onze industriële sfeermakers: 


Zwarte wandlamp 
€159,95 

Zwarte opbergboxen -
set van 3
€ 109,95

Koperen kruk
€ 114,95

Wandklok blauw/bruin
€ 149,95

Hanglamp zink 
€ 149,95

Grijze draaimand 
€ 49,95 
Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »