Een open podium - de vitrinekast

  • Geplaatst op
  • Door Houss.nl
  • 0
Een open podium - de vitrinekast

Vitrinekasten zijn een open podium voor jouw mooiste spulletjes! Voor de verzamelaars onder ons is het dan ook een echte musthave. Een vitrinekast kan ook gewoon als decoratiemeubel in het interieur gebruikt worden. De accessoires en decoratie items staan dan wel achter een deurtje, maar kunnen wel gezien worden. Let's decorate!

 

Wat voor vitrinekasten zijn er?

In de webshop van Houss.nl vind je verschillende soorten vitrinekasten. Heb jij jouw woning industrieel ingericht dan zul jij ook zeker slagen. Vitrinekast Puristic van BePureHome (1) is dan namelijk een pareltje voor in jouw interieur, maar ook vitrinekast Talent van BePureHome past er goed tussen. Vitrinekast Puristic heeft een stijlvolle maar toch stoere uitstraling. Die stoere look komt naar voren door het metaal waar de kast van gemaakt is en de verwassen zwarte kleur. 

 

Vitrinekast Talent (2) is een ietwat kleiner kastje en beschikt over twee legplanken achter twee glazen deurtjes die mooi gestyled kunnen worden. Bovenop de kast kunnen ook nog toffe accessoires tentoongesteld worden. Wat het kastje nog veel leuker maakt zijn de wieltjes aan de onderzijde. Hierdoor is het kastje gemakkelijk verplaatsbaar en kun je regelmatig je huis opnieuw inrichten. Deze kast kan goed gecombineerd worden met een industrieel interieur, maar past ook erg goed in een Scandinavisch interieur thuis. En staat het kastje niet mooi in de ene hoek, dan staat hij vast heel mooi in de andere hoek! Rollen maarrr ...

 

Vitrinekast Odd (3) is geschikt voor een landelijk interieur, maar industrie liefhebbers vinden Odd vast ook prachtig. De vitrinekast beschikt over een aantal prachtige details, zoals de sierlijk gevormde bolpoten, een toffe print aan de binnenzijde en de klassieke vormgeving van het frame van de deur. Door de vintage afwerking is het een echte sfeermaker! 

 

Witte vitrinekast Feminine (4) beschikt over twee openslaande glazen deuren en staat prachtig in een landelijke woning. De drie plateaus en het frame van de vitrinekast hebben een antieke afwerking en de kast zelf heeft een stoere, verweerde look. 

 

Hoe richt je een vitrinekast in?

In veel huishoudens wordt een vitrinekast hét pronkstuk van de kamer. Jouw mooiste servies of verzameling foto's hoef je niet meer achter een gesloten deurtje op te ruimen. Nee, in een vitrinekast stal je de hele boel uit en stel je ze tentoon aan jezelf, de kids, je partner en het bezoek wat bij jouw over de vloer komt. Lees snel verder om nog meer inspiratie op te doen voor het inrichten van een vitrinekast. Wat maakt een vitrinekast nou echt uniek?

 

Maak je eigen plantenkas met een botanische verzameling achter de glazen deurtjes. Combineer kleine cactussen met ietwat grotere en weelderige planten zoals de Monstera. Maak het nog spannender door met verschillende potjes te variëren. Begin je alvast te verdiepen in planten, want hoe meer planten, hoe mooier!

 

Als je een echte accessoire-lover bent, dan kun je deze collectie een mooi plekje geven in een vitrinekast. Denk hierbij aan vaasjes, boeken, kandelaars en souvenirs die je in elk vakantieland waar je bent geweest hebt gekocht of gekregen. Wees wel een beetje selectief en zet bijvoorbeeld alleen je tofste accessoires in de kast waar je ook een verhaaltje bij kunt vertellen. Dit maakt het allemaal een beetje persoonlijker en hiermee voorkom je dat het een rommeltje wordt. 

 

Ben je een echte sportliefhebber en heb je al heel wat prijzen in de wacht de gesleept? Het is zonde om al je prijzen weg te stoppen in dozen, dus maak van je vitrinekast een trofeeënkast. Krijgen al die gouden, zilveren of bronzen plaatjes toch nog een mooi plekje.

 

Wil jij van je vitrinekast echt een blikvanger maken? Dan is het plaatsen van een aquarium misschien een optie. Met vrolijk gekleurde visjes en planten is een aquarium echt de finishing touch van jouw interieur. Tegenwoordig kun je een aquarium in allerlei soorten en maten laten maken, zodat je jouw vitrinekast eenvoudig om kunt bouwen tot een aquarium. Dit betekent dat jij echt een unieke vitrinekast hebt!

 

Nog een idee en gelijk ook het laatste idee die we jullie vertellen is een wijnkast. Vergeet de wijnhouders/flessenhouders en haal een vitrinekast in huis. Zet alle wijnflessen in de kast en klaar is Kees! Hou je niet echt van wijn? Ook andere dranken staan prachtig in een vitrinekast.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden