Laat een kleine ruimte groter lijken!

Door:Houss.nl
Laat een kleine ruimte groter lijken!

Klein en compact wonen hoeft helemaal niet erg te zijn! Het is alleen wel erg belangrijk dat je goed nadenkt over hoe je de ruimte inricht. Een slimme inrichting voor een kleine ruimte bedenken is vaak een hele uitdaging, maar wel een hele leuke! Om het jou iets gemakkelijker te maken, vertellen wij in deze blog hoe je een kleine ruimte slim in kunt richten, waardoor de ruimte een grotere uitstraling krijgt! 

 

 

Kleurgebruik

Het allerbelangrijkste in een kleine ruimte is het gebruik van lichte, koele kleuren. Lichte kleuren reflecteren het licht en dit doet een ruimte optisch groter lijken. Koele lichte kleuren als blauw en groen versterken dit vergrotende effect. Donkere, warme kleuren absorberen het licht en dit doet een kamer intiemer lijken, waardoor de ruimte kleiner oogt. Wanneer je donkere kleuren op de wanden van een kleine ruimte aanbrengt, krijg je het gevoel alsof de muren op je af komen en dit wil je natuurlijk voorkomen! 

Wil je toch wat donkere tinten in je compacte ruimte toevoegen, ga dan als volgt te werk: houd je plafond zo licht mogelijk, verf of behang de wanden iets donkerder en als laatste maak je de vloer nog een beetje donkerder. Werk dus van hoog naar laag met donkere tinten in een kleine ruimte.


Spiegels

Spiegels maken, net als lichte kleuren, de ruimte groter. Hang een spiegel in de richting van een open ruimte of tegenover een raam, zodat de spiegel het daglicht wat van buiten komt en het uitzicht naar buiten reflecteert. Je kunt zelf bepalen voor welk formaat spiegel je kiest, maar een grote staande spiegel welke bijna de gehele muur bedekt zorgt voor een extra vergrotend effect!

 

 

 

Verlichting

Zorg voor zoveel mogelijk licht! Niet alleen door middel van de ramen in je ruimte, maar met voldoende verlichting op verschillende plekken worden alle donkere hoekjes van de kamer als een geheel bij elkaar betrokken. Als je maar één hanglamp aan het plafond naar beneden laat schijnen, ontstaan er schaduwen. Deze schaduwen laten de ruimte kleiner lijken en dat willen we niet! 

 

 

 

Meubels

Kies voor meubels met een open design. Want hoe meer je kunt zien van een ruimte, hoe groter de ruimte lijkt. Vermijd massieve, robuuste meubels, maar kies bijvoorbeeld voor stoelen zonder armleuningen en een open onderstel of een bank op pootjes, zodat er nog licht onder de bank door kan schijnen. 

Plaats de meubels die je aan je ruimte wilt toevoegen zoveel mogelijk tegen de muren of in de buurt van een muur. Op deze manier hou je het midden van de kamer open, wat ook weer zorgt voor een vergrotend effect! 

 

 

 

Less is more!

Dit is natuurlijk erg voor de hand liggend! Om een open ruimte te creëren moet je niet te veel spullen in de ruimte hebben staan en kiezen voor de dingen die je écht nodig hebt! Door met weinig meubels en accessoires je kamer in te richten, voorkom je dat het rommelig wordt. 

Naast de standaard meubels kun je ook gebruikmaken van meubels die voor meerdere doelen gebruikt kunnen worden. Gebruik bijvoorbeeld een krukje als bijzettafel, die je als extra stoel kunt gebruiken als er visite langs komt. 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »