World Fair Trade Day

Door:Houss.nl
World Fair Trade Day

Zaterdag 12 mei is het World Fair Trade Day. Tijdens deze internationale dag wordt de eerlijke handel gevierd, waarbij eerlijke prijzen, samenwerking en duurzame productie centraal staan. De duurzame ontwikkeling wordt telkens groter en belangrijker. Veel interieurontwerpers ontwikkelen ook steeds meer duurzame producten, omdat deze onder andere tijdloos zijn. Hierdoor gaan de producten jarenlang mee. 

 

De Rodeo bank van BePureHome is gemaakt van eco-leder. Dit is een duurzame stof die voor 70% bestaat uit leer en voor 30% uit polyester. Als de huiden in de fabriek tot patronen worden gesneden, blijven er altijd restanten over. De restanten worden vermalen tot een nieuwe stof verwerkt, het recycle leer. Dit leer wordt als onderlaag voor het eco-leder gebruikt en het eco-leder wordt beschermd met polyester. Hierdoor ontstaat er een stevige combinatiestof. Door deze werkwijze worden alle restproducten gebruikt en werkt het merk BePureHome mee aan een duurzame toekomst.

Good & Mojo is een nieuw merk in de webshop van Houss.nl. Het merk creëert duurzame verlichting en steunen daarmee tegelijkertijd de WakaWaka Foundation. Deze Foundation zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van de energie van de zon. Dit doen ze door zonnelampen aan te bieden aan mensen die nood hebben aan licht in rurale gebieden. Dus wanneer je licht koopt, geef je licht! 

De lampen van Good & Mojo zijn gemaakt van natuurlijke materialen als bamboe, riet, vulkaansteen, kurk en gerecycled papier.

 

De houtproducten van Woood beschikken over een FSC keurmerk. De internationale organisatie FSC zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer, wereldwijd. Door producten met een FSC keurmerk te kopen, ben je in het bezit van een een houtproduct die uit een verantwoord beheerd bos komt. Daarnaast draag je bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier en de bescherming van wereldwijde bossen.

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »