• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schoolplaten

Merken

Een schoolplaat werd voorheen gebruikt in het onderwijs als illustraties ter ondersteuning van de verhalen die de meester vertelde. Door de schoolplaten kregen de kinderen een beeld bij het verhaal dat de meester aan het vertellen was, dit bleek destijds een effectieve lesmethode. Tegenwoordig worden de schoolplaten veel als muurdecoratie gebruikt, de platen zijn namelijk ook voor decoratief gebruik erg geschikt! Wereldkaarten die vormgegeven zijn als schoolplaat zijn momenteel helemaal in, in veel huishoudens zie je dit type schoolplaat terugkomen. Een reden waarom de schoolplaten populair zijn, is dat de platen een nostalgisch gevoel weergeven.

Wereldkaarten als schoolplaat

De enorm populaire wereldkaarten zie je erg vaak terugkomen in de vorm van een schoolplaat. De schoolplaten kan je eenvoudig aan de wand plaatsen en ze zijn zeer geschikt om een stuk wand mee op te vullen. De wereldkaarten als schoolplaat zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen. Hierbij kan je denken aan verschillende prints, maar ook schoolplaten met een stok of een lat aan de boven- en onderkant. Ook zijn deze schoolplaten verkrijgbaar in diverse formaten, zodat er voor iedere wand een geschikte schoolplaat te verkrijgen is!

De juiste schoolplaat voor jouw interieur

Bij de keuze voor de geschikte schoolplaat voor jouw interieur zijn een aantal factoren van belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleur en formaat. Wanneer je een schoolplaat zoekt die goed past bij een landelijk interieur, is het verstandig om een schoolplaat te kiezen met een rustige uitstraling en kleurstelling. Zo is er voor iedere woonstijl de geschikte schoolplaat te verkrijgen. Een schoolplaat die niet past bij het interieur zal ervoor zorgen dat de plaat uit de toon van de woonstijl valt. De klassieke woonstijlen zijn over het algemeen goed te combineren met rustige kleurstellingen en prints en de moderne interieurs zijn ook goed te combineren met levendige en kleurige schoolplaten. Natuurlijk is ook de eigen voorkeur en smaak een bepalende factor!

Vintage schoolplaten

Het type wereldkaart dat vooral erg populair is geworden, is de vintage schoolplaat. De vintage schoolplaten maken een authentieke indruk en zorgen vaak voor een rustige sfeer in de woning. De kleuren van de vintage schoolplaten zijn niet fel en daardoor past de schoolplaat goed in de klassieke interieurstijlen. Dit is ook waar deze schoolplaten het best tot hun recht komen, aangezien ze ook een authentieke sfeer overbrengen. Ook in moderne woonstijlen passen de vintage schoolplaten goed, in deze situatie brengen ze vaak een authentiek detail aan de ruimte. Op Houss.nl vind je vele soorten vintage schoolplaten!