• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kop en schotels

Merken
€7,95 €5,96
+
€4,95 €3,71
+
€4,95 €3,71
+

Kop en Schotel

Het drinken van thee & koffie heeft een lange traditie. Vroeger werd dit op traditionele wijze gedaan met een kop en schotel. Dit was een chique manier van koffie en/of theedrinken. Tegenwoordig zie je een kop met schotel voornamelijk voorbijkomen in restaurants. Toch wordt het tegenwoordig ook steeds vaker thuis weer gebruikt. Voor het drinken van koffie en thee, maar ook ter decoratie. Door bijvoorbeeld een aantal setjes in de vitrinekast te plaatsen krijg je een chique uitstraling. Op Houss.nl vind je verschillende exemplaren in de traditionele witte kleur, maar ook met allerlei leuke prints. Deze exemplaren zijn van populaire merken zoals Nordal, Bloomingville en IB Laursen.

Stijlvolle kop en schotel

Kop & schotels zijn zowel geschikt voor het drinken van thee als ook koffie. Een kop met schotel gebruik je eigenlijk niet als je zelf even snel een bakje drinkt, maar wel wanneer je bezoek krijgt of een high tea organiseert bij jou thuis. Je doet dit minder snel met een thee- of koffiemok. Het schoteltje is de finishing touch van het kopje koffie of thee. Deze exemplaren zijn in de regel gemaakt van porselein of keramiek en zijn tegenwoordig in allerlei bonte kleuren en prints verkrijgbaar. Koppen en schotels zijn tegenwoordig in vele verschillende varianten verkrijgbaar van kop en schotels geschikt voor een standaard bakje koffie & thee tot aan kop en schotels geschikt voor een Espresso of een Cappuccino. Een aantal kop en schotels aan je servies toevoegen is een echte aanwinst.

Functionaliteit kop en schotel

Een schoteltje heeft vaak wel degelijk een functie. Wanneer je  bijvoorbeeld suiker in je thee hebt en dus ook een lepeltje kun je het lepeltje gemakkelijk op het schoteltje leggen zonder dat de tafel vies wordt. Ook kun je het schoteltje decoreren met een heerlijk koekje of suiker en/of melkpoeder. Een schoteltje onder het kopje is naast decoratief dus ook erg functioneel.