• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Houten salontafel

Merken

Houten salontafels staan in veel woonkamers centraal. Vaak zijn ze te vinden voor een bank of bij een aantal stoelen. De salontafel is perfect om drinken, tijdschriften en dergelijke op neer te zetten. Een type salontafel die erg in trek is, is de houten salontafel. Erg gek is dit niet, aangezien houten meubelstukken over het algemeen populair zijn. Dit heeft te maken met het feit dat hout goed te combineren is met andere materialen en kleuren. Daarnaast straalt hout een bepaalde warmte uit die een hoop mensen kunnen waarderen. Ben je dus op zoek naar een salontafel die praktisch is en gezelligheid in huis brengt? Kies dan voor een houten salontafel, bij Houss.nl hebben we voor iedere wens een geschikte tafel!

Verschillende types houten salontafels

De salontafels zijn door de jaren heen enigszins veranderd. Het grootste verschil is de verandering qua formaat, de salontafels waren voorheen vooral groot en robuust terwijl ze tegenwoordig een stuk kleiner zijn. Dit kleinere formaat bevorderd de multifunctionaliteit, de houten salontafel kan hierdoor immers ook worden gebruikt als bijzettafel. Naast het verschil in formaat is er natuurlijk ook het verschil in vorm. De meest gangbare houten salontafel heeft een ronde vorm, maar ook de salontafels met een vierkante vorm komen in de collectie van Houss.nl voor. Ook het verschil in afwerking is belangrijk. Bij sommige houten salontafels is gekozen om de uitstraling natuurlijk en ruw te houden, bij andere salontafels is er juist gekozen om het hout stijlvol af te lakken. Deze afgelakte houten salontafels zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. De keuze voor een houten salontafel met een natuurlijke uitstraling of juist een stijlvol afgelakte variant is uiteraard een kwestie van smaak, echter is het wel van belang dat de tafel goed bij het interieur past.

De keuze voor een houten salontafel

Op basis van het grote aantal houten salontafels lijkt het maken van de juiste keuze wellicht lastig, daarom is het belangrijk om een aantal dingen goed te onthouden bij het maken van deze keuze. Zo is een belangrijke factor de grootte van de woonkamer. Wanneer de ruimte beperkt is, is het verstandig om te kiezen voor een ronde houten salontafel. Deze nemen door de ronde vorm minder ruimte in en hierdoor behoudt je de ruimtelijkheid in de kamer. Wanneer je graag veel ruimte op je salontafel wilt en als je kamer dit toelaat, ligt het voor de hand om een groter formaat salontafel te kiezen. Natuurlijk is dit goed mogelijk, maar een leuk alternatief is om te kiezen voor een aantal kleinere salontafels of bijzettafels die samen een grotere salontafel vormen. Dit levert een leuk effect op dankzij de verschillende groottes of kleuren tafels. Naast de keuze voor het formaat of vorm van de houten salontafel is het ook goed om te denken aan het onderhoud. Aangezien hout een natuurproduct is het verstandig om de salontafel goed te onderhouden. Nog verstandiger is het om te kiezen voor een dienblad om op de salontafel te plaatsen, zo ben je er zeker van dat er geen vlekken of kringen op je mooie houten salontafel komen!