• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schapenvacht

Merken

Een schapenvacht in het interieur is een populaire trend van het moment. Vooral tijdens de herfst- en winterperiode worden de schapenvachten vaak aan in het interieur toegepast, maar ook in de zomer kunnen schapenvachten nog prima aan het interieur toegevoegd worden. Een schapenvacht kun je op veel manieren gebruiken. Veelvoorkomend is natuurlijk het gebruik als vloerkleed, maar ook ter decoratie op een salontafel, hangend over een stoel of decoratie ladder. Een vachtje maakt een meubel dan ook net wat stijlvoller en speelser, wat de uitstraling van je ruimte weer ten goede komt. Een interieur met schapenvachten kan goed gecombineerd worden met een landelijke of Scandinavische woonstijl, maar ook binnen een industrieel interieur komen de vachten goed tot hun recht. Je kunt deze vachten zo eenvoudig toepassen in vele interieurstijlen omdat er zoveel verschillende kleuren en varianten zijn. Dit is natuurlijk erg makkelijk combineren met jou eigen interieur.

Schapenvacht gebruiken als vloerkleed

Een schapenvacht wordt ook veel gebruikt als vloerkleed. Door een grote schapenvacht over de grond te leggen creëer je een prachtig vloerkleed. Door een schapenvacht als vloerkleed te gebruiken creëer je net even een andere look, dan normaal gesproken met een standaard vloerkleed. Daarnaast zijn de vachten ook in vele verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor er altijd een geschikt exemplaar bij zit. De meest voorkomende kleuren zijn grijs, wit en zwart of een combinatie van deze kleuren. Het leuke van een schapenvacht is, dat deze altijd verschillend zijn van elkaar. Zo heb je altijd een uniek exemplaar en ben je er zeker van dat jij de enige bent met zo’n prachtig vloerkleed. Als we je een tip mogen geven, dan adviseren we jou een schapenvacht van HK Living te kopen. Dit merk heeft prachtige exemplaren tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Mocht je toch liever voor een vloerkleed gaan, dan zijn ook de HK Living vloerkleden een uitstekende optie.

Reinigingstips voor een schapenvacht

Een schapenvacht is zelfreinigend! Vachten hebben van nature antibacteriële eigenschappen en zijn vuil afstotend. Daarom is het buiten hangen in de mist of het uitkloppen van uw schapenvacht al voldoende. Haal er een borstel doorheen en uw schapenvacht is weer helemaal opgefrist en mooi!

Wilt je jou schapenvacht toch wat beter reinigen? Dan kun je in de winter, wanneer we blij worden gemaakt met verse sneeuw, je favoriete schapenvacht van een wasbeurt voorzien. Leg de vacht met de harige kant in de schone, bevroren sneeuw en uw vacht zal gelijk opfrissen. Laat hem een aantal uurtjes liggen en borstel de vacht daarna nog even. Vervolgens kun je jouw heerlijk frisse vacht weer in het interieur leggen.

Heb je onverhoopt op de schapenvacht gemorst en is er een grote vlek ontstaan? Probeer de vlek dan voorzichtig weg te halen met een vochtige, uitgeknepen doek. Blijf op de vlek deppen, totdat de vlek verdwijnt. Laat de schapenvacht vervolgens op kamertemperatuur drogen en rek hem af en toe een klein beetje uit. Hierdoor voorkom je dat het wol op gaat krullen en het leer stug wordt. Droog de schapenvacht nooit met een föhn, op de verwarming, in de zon of in de droger! Mocht je opzoek zijn naar een specifieke vacht zoals een imitatie exemplaar of een vacht van koeienhuid, deze exemplaren zijn ook altijd te vinden in onze webshop.