• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vintage vloerkleed

Merken

Vintage vloerkleden zijn een essentieel onderdeel van het modern interieur.  Een vintage vloerkleed past zich perfect aan de omgeving aan, bieden warmte tijdens koude dagen en zonder vloerkleed is de ruimte leeg en kil. Omdat heel veel dingen uit het verleden tegenwoordig weer ontzettend hip worden, zoals onder andere broeken met uitlopende pijpen en meubels met velvet stoffering. En deze dingen laten we ook terugkomen in onze interieurkeuzes. Van een gedateerde kast of een antiek dressoir tot aan een prachtig vintage kleed. Vintage vloerkleden zijn tegenwoordig dan ook weer erg populair. Ze zijn terug van weggeweest en de vraag naar deze prachtige vloerkleden wordt alleen maar groter! Daarom vindt u op Houss.nl een groot assortiment vintage vloerkleden die allemaal net weer een andere uitstraling aan uw interieur geven.

Vele verschillende soorten vintage vloerkleden

Op Houss.nl vindt u onder andere vintage vloerkleden, welke zijn voorzien van een patchwork design. Vloerkleden met patchworkstijl zijn te herkennen aan de blokken in verschillende tinten zoals blauw/grijs of beige/bruin. Deze vloerkleden hebben een speelse uitstraling en doen denken aan een landelijke sfeer die u nog vaak in boerderijen terugvindt.  Daarnaast bieden wij ook de wel bekende ‘Perzische tapijten’ aan. Met een Perzisch tapijt haalt u de Oosterse sfeer in huis en kunt u uw fijne herinneringen aan vroeger weer even de vrije loop laten gaan. Want deze vloerkleden zorgen ervoor dat deze herinneringen allemaal weer naar boven komen! 

Vintage vloerkleden van bekende merken

De vintage vloerkleden die u in onze webshop kunt vinden zijn onder andere van bekende woonmerken als BePureHome, By-Boo en HKliving

De vintage karpetten van By-Boo zijn ontworpen met het oog op de tijd van nu en het verleden. De vloerkleden hebben een moderne uitstraling in combinatie met de vintage stijl van vroeger. HKliving heeft in tegenstelling tot By-Boo, vintage vloerkleden ontworpen met het oog op vroeger. Zij willen de vintage tapijten van vroeger in hun geheel terughalen, zonder teveel aanpassingen.

Onderhoudstips voor vintage tapijten

Vloerkleden vragen over het algemeen weinig onderhoud, maar het is wel belangrijk om ze goed schoon te houden. Hieronder zetten wij een aantal praktische tips voor het onderhoud van (vintage) vloerkleden voor u op een rijtje:

 

  • Houd vuil buiten de deur – Zand en vloerkleden zijn elkaars grootste vijanden. Leg een deurmat of rooster bij de deur, zodat het grootste vuil wordt opgevangen.

 

  • Stofzuig regelmatig – Zuig het vloerkleed minimaal 2 keer per week goed schoon.

 

  • Reinigen met de hand – Wanneer er op een klein deel van het vloerkleed is gemorst, kunt u de vlek het beste met de hand verwijderen. Gebruik hiervoor een handdoek en maak deze handdoek een beetje vochtig met water. Reinig het vloerkleed, zonder te veel kracht te zetten, door met grote streken te wrijven. Laat de natte vlek daarna rustig drogen. Maak geen gebruik van een fóhn.

 

  • Professioneel reinigen – Als uw vloerkleed echt aan een goede reinigingsbeurt toe is, laat dit dan door de echte vakmannen doen. Zij gaan grondig, maar wel veilig te werk en bieden garantie op een optimaal resultaat!